snelle levering
Korte levertijd, ca. 3-5 werkdagen
30 dagen herroepingsrecht

Hoe vind ik het juiste open scheermes?

Hoe vind ik het juiste open scheermes?

Rechte scheermessen zijn de klassieker. Wat je moet weten:

Breedte scheermes

De bladbreedte wordt traditioneel aangegeven in inches. De meest voorkomende breedtes zijn tussen 3/8 en 6/8 inch. Elke maat heeft zijn voor- en nadelen, die u moet kennen om het juiste scheerapparaat te kopen.

3/8 inch voor de ervaren gebruiker

Smalle open scheermes zijn optimaal voor smalle delen van het gezicht, zoals rond de oren of de wenkbrauwen. Het scheermes van 3/8 inch is dus geschikt voor contouren en minder voor het scheren van het gezicht. 

5/8 inch - voor de beginner en de ervaren gebruiker

U kunt het 5/8 inch scheermes voor elke taak gebruiken. Daarmee is het het meest gebruikte mes ter wereld. Het mes is goed voor beginners. De mesjes zijn goed voor de hele scheerbeurt. Contouren kunnen ook goed worden bijgesneden.

6/8 inch voor sterke baardgroei

Voor zware baardgroei en harde haren is het 6/8 inch scheermes uw gereedschap. Het mesje glijdt soepel en geruisloos over uw huid.

De rand van het scheermes

Scheermessen worden meerdere malen met de hand geslepen en gehoond. Wij leggen u graag de verschillen uit.

Derb / bijl / wigvorm

Open schermes met een wigvorm worden ook wel bijlen genoemd. Dergelijke messen zijn stijf en torsiestijf. U vindt deze vorm vaak op smalle scheermesjes waarmee u nauwkeurig kunt scheren. Zo'n slijpsel is niet voor het scheren van het gezicht. Een dergelijke snede is bedoeld voor fijn scheren, omdat het mesje zich niet aanpast aan de onregelmatigheden van uw gezicht. Het is alleen voor ervaren scheerders en niet voor beginners.

Volledig hol

De meest gebruikte snede. Het mesje is flexibel en past zich het best aan uw huidoneffenheden aan. Zeer geschikt voor beginners. Hoe hoger op de rug de uitholling begint, hoe dunner, soepeler en scherper het blad wordt. Topklasse scheermessen zijn altijd vol hol. In doorsnede begint de naar binnen geslepen kromming van volholle lemmeten dicht bij de rug van het mes. Hierdoor ontstaan flinterdunne stalen mesjes, fijn als bladeren, scherp als scalpels. Ze zijn uiterst flexibel en geven directe feedback in geval van weerstand. 

Semi-holle

Die Schliff liegt in der Mitte zwischen der flexiblen Vollholklinge und der  steiferen derben Klinge. Die Klingen sind robust und wenig empfindlich.

Vorm van het hoofd

Als het op scheermesjes aankomt, moet je ook de kopvormen kennen.

Graad hoofd

De hoofdvorm voor gevorderden en professionals. Geschikt voor scheren en trimmen. De punt kan je echter gemakkelijk verwonden.

Ronde kop

De meest voorkomende hoofdvorm. Het hoofd is afgerond. Het risico op letsel is klein. De kop is geschikt voor alle toepassingen.

Frans hoofdf

Het Franse hoofd is een goed compromis. Je kunt je goed scheren en trimmen met de kop. 

Spaans hoofd

De Spaanse kop bestaat uit een spitse hoek die aan het snijkant overgaat in een holle vorm. Hiermee kunt u uw contouren goed verzorgen. 

Materiaal van het blad

In het verleden werden scheermessen gemaakt van koolstofstaal. Later werd ook roestvrij staal gebruikt.

Koolstofstaal

Het staal staat voor gladde scheereigenschappen. Het staal is bijzonder hard, maar niet roestvrij. U moet dus op de onderhoudsinstructies letten.

Roestvrij staal

Het staal is roestvrij en zuurbestendig. De randscherpte en de scherpte zijn goed. De messen zijn onderhoudsarm en gemakkelijk schoon te maken.

De velden met een * zijn verplichte velden.

Ik heb kennis genomen van de voorschriften inzake gegevensbescherming.

Passende Artikel
chatImage
Neem contact op met:
Karl-Heinz
Hairstyletools.nl
Karl-Heinz
Hallo, Dank u voor uw interesse in onze producten en diensten. Wij geven u graag advies en horen graag van u.
Welkom bij Hairstyletools. Buiten onze openingsuren kan het zijn dat wij iets langer nodig hebben om uw vraag te beantwoorden.
whatspp icon whatspp icon