snelle levering
Korte levertijd, ca. 3-5 werkdagen
30 dagen herroepingsrecht

Zijn er verschillen tussen een tondeuse en een baardtrimmer?

Voor een grondige en zuivere snit van baard en kapsel is de juiste snijmachine essentieel. In de professionele kappersbranche worden hiervoor twee verschillende apparaten gebruikt: de Haartrimmers en de baardtrimmer. Leken kunnen nauwelijks onderscheid maken tussen de twee apparaten en aarzelen bij de aankoop welke echt geschikt is voor hen.

Hieronder laten we u de verschillen zien tussen een baardtrimmer en een haartrimmer. In het assortiment van haarstyles vindt u beide tondeuses in aparte categorieën. Toegang tot de juiste tool om de styling van je haar en baard te perfectioneren. Als u vragen heeft over trimmers en kappers, helpen wij u graag persoonlijk.

Inzicht in verschillen in uw haargroei

Het feit dat je niet dezelfde knipper moet gebruiken voor hoofdhaar en baard heeft te maken met de dikte van je haar. Je kunt dit voelen met je blote hand als je door je hoofdhaar gaat en dan door je baard. Het haar op je hoofd is dunner en zwakker, terwijl je baardhaar dichter en stabieler is.

Dit is precies de reden waarom u de messen van uw snijmachines moet aanpassen aan de dichtheid en de sterkte van uw haar. Het knippen van je hoofdhaar met een baard-scheerapparaat zou te ruw zijn voor de gevoelige haren en te radicale resultaten opleveren. Omgekeerd geeft het scheren met een hoofdtrimmer geen goed resultaat omdat het niet is ontworpen voor de sterkte van de baardharen.

De belangrijkste kenmerken van echte haartrimmers

Een tondeuse van Andis, Wahl of Moser kenmerkt zich door een grote bladbreedte en weinig gradaties in de bijgevoegde opzetstukken. De grotere breedte van het mes houdt er rekening mee dat u bij het knippen van het haar op het hoofd een groot gebied op dezelfde lengte wilt knippen met slechts één beweging van de tondeuse. Dit verschilt van het filigraanwerk in een beperkte ruimte wanneer je een baardkniptijd plant.

De gradaties van de hulpstukken omvatten enkele standaardlengtes. Deze gaan veel verder dan de lengte van een baardtrimmer. De meeste sets van gerenommeerde merken zoals Wahl of Ermila zijn voorzien van opzetstukken tot 24 of 30 mm lengte voor het kapsel. Een baardtrimmer is niet meer in deze afmetingen uitgerust.

De verschillende opzetstukken maken het mogelijk om een trapsgewijze verlaging door te voeren. Hiermee is het minder afhankelijk van het millimeterwerk. In plaats daarvan heb je voor veel kapsels slechts één of twee stappen nodig met een grotere millimeter afstand tot elkaar. Dit kan eenvoudig worden bereikt met de individuele hulpstukken van een tondeuse.

De belangrijkste kenmerken van baardtrimmers

Baardtrimmers worden gekenmerkt door een sterker mes met een kleinere breedte. De verminderde breedte helpt u om fijnere bewegingen te maken bij het scheren en om rekening te houden met de vorm van de kin, de wangen, de neus, enz. Afhankelijk van de styling zijn enkele millimeters belangrijk voor het perfecte esthetische effect, dat alleen al met een zeer smal blad kan worden bereikt.

Alle gerenommeerde merken zoals Valera, Wahl of Moser voegen een groter aantal hulpstukken met een zeer fijne gradatie toe aan hun baardkapjes. Hiermee kunt u buitengewone baardstijlen creëren die een zeer fijne snit in verschillende lengtes vereisen. Zelfs het knippen tot op enkele millimeters is eenvoudig mogelijk met de bijgeleverde hulpstukken en zorgt voor een nauwkeurig snijresultaat.

Of het nu gaat om een beginner of een professional, gebruikers kunnen vaak beter opschieten met een baardtrimmer vanwege de compacte vorm. Veel fabrikanten gaan ervan uit dat de baardtrimmer wordt gebruikt door kappers of kappers en wordt gebruikt voor hun klanten. Natuurlijk kun je ook zelf je haar knippen met een tondeuse, maar dit vereist iets meer oefening dan de baardtrimmer.

Een korte blik op de overeenkomsten

Optisch gezien lijken beide apparaten sterk op elkaar, wat de aankoop nog moeilijker maakt voor leken. Bovendien brengen verschillende fabrikanten hun apparaten op de markt met ongeveer dezelfde breedte van de snijkam, wat het onderscheid nog moeilijker maakt. Als ruwe richtwaarde geldt dat de knipkam van een haartrimmer meestal tussen 30 en 46 mm breed is, terwijl de waarde van een baardtrimmer meestal tussen 16 en 30 mm ligt.

Beide modellen zijn ook vergelijkbaar wat betreft de stroomvoorziening. Bijna alle merkfabrikanten zoals Ermila, Andis, Valera of Moser bieden u modellen met een krachtige accu aan. Dit is een beetje hogere kwaliteit, maar garandeert u een absoluut vrije behandeling tijdens het knippen. Alternatieven zijn de haarautomaat met een stroomaansluiting en modellen die klassiek op batterijen werken. Deze worden voornamelijk op de markt gebracht als reisknipper.

Geleverde accessoires voor uitgebreide functies

Of het nu gaat om een baardmachine of een haartrimmer, in ieder geval krijgt u bij de aanschaf van een nieuw apparaat een breed scala aan accessoires. Naast de opzetstukken in verschillende lengtes en kleine borstels en kammen zijn dit vaak speciale opzetstukken. Hiermee kunt u bijvoorbeeld speciale snitten en stylings realiseren:

- Fijne contourhulpstukken
- Bevestigingen voor het knippen van de wenkbrauwen
- speciale hulpmiddelen voor neus- en oorhaar
- variabel instelbare hulpstukken

Voor de echte afwerking en een perfecte styling zijn dergelijke extra's inbegrepen, vooral baardtrimmers. Dit sluit niet uit dat individuele fabrikanten hun tondeuse als universele oplossing op de markt brengen en uitgebreide accessoires voor beide doeleinden opnemen. In dit geval moet u ervoor zorgen dat de snijkam gemakkelijk kan worden vervangen. Op deze manier zou de breedte van de knipkam variabel zijn en kunt u uw haar en baardtrimmer door hetzelfde krachtige apparaat laten aansturen.

De juiste tondeuse voor uw doeleinden

Het hoeft niet altijd een professionele kappersuitrusting met verschillende opzetstukken te zijn als u op zoek bent naar een nieuw snijgereedschap. Terwijl sommige hoogwaardige tondeuses kappers en kapperszaken zullen overtuigen, kan een kleiner apparaat voldoende zijn voor gebruik in uw privé-badkamer.

Hier hangt het vooral af van de door u gewenste styling. Misschien heb je je look al gevonden en heb je maar een paar opzetstukken nodig om je baard en haar op de gewenste lengte te knippen. Zelfs snijgereedschappen in de lage prijsklasse met een hanteerbaar aantal accessoires zijn in veel gevallen voldoende om als een professional een goede styling te bereiken.

Vind nu de juiste haartrimmer online

Als u op zoek bent naar de juiste haarmachine voor hoofdhaar of baard, dan bent u Hairstyletools.nl aan het juiste adres. Wij zijn uw ervaren online shop voor perfecte styling en bieden in aparte categorieën geselecteerde apparatuur voor uw kapsel en stijlvol scheren tegen een eerlijke prijs. Gebruik ons zoekmasker om meer te weten te komen over individuele toestellen met hun uitgebreide accessoires en technische kenmerken!

De velden met een * zijn verplichte velden.

Ik heb kennis genomen van de voorschriften inzake gegevensbescherming.

chatImage
Neem contact op met:
Karl-Heinz
Hairstyletools.nl
Karl-Heinz
Hallo, Dank u voor uw interesse in onze producten en diensten. Wij geven u graag advies en horen graag van u.
Welkom bij Hairstyletools. Buiten onze openingsuren kan het zijn dat wij iets langer nodig hebben om uw vraag te beantwoorden.
whatspp icon whatspp icon