snelle levering
Korte levertijd, ca. 3-5 werkdagen
30 dagen herroepingsrecht

Welke haardroger gebruiken kappers?

Een veel voorkomende vraag, maar het staat altijd ter overweging: Wat is de beste professionele haardroger?

Onderscheid de volgende kenmerken en weeg ze voor jezelf af:

Vermogen van de haardroger

Het aangegeven wattage is een vermogensmeter. Föhns en professionele toestellen van goede kwaliteit hebben meestal een vermogen tussen 2.000 en 2.400 watt. Kappersföhns met een hoger wattage zijn zeldzaam en niet noodzakelijk. Föhns met 3.000 watt of zelfs 3.500 watt worden alleen al om economische redenen niet in kapsalons gebruikt.

De kracht is doorslaggevend voor 2 componenten:

De hitte

Hoe hoger het wattage, hoe warmer de luchtstroom. Warmte is niet belangrijk om het haar te drogen. Droog uw haar niet te heet, anders beschadigt u het.

De luchtstroom

De hoge luchtstroom droogt het haar snel en creëert volume in dun haar. Föhns die te zwak zijn, zijn niet geschikt als haardrogers voor professionele kappers. Kappers kopen daarom professionele haardrogers in het hogere vermogenssegment. Hier vindt u alle haardrogers vanaf 2000 watt.

Duurzaamheid wordt steeds belangrijker voor kappers. Dit betekent milieuvriendelijkere materialen en een lager stroomverbruik. De Zwitserse fabrikant Valera speelt in op deze trend. Het model Valera ePower is een milieuvriendelijke haardroger. Met een stroomverbruik van 1.600 watt zijn de prestatiegegevens indrukwekkend:

+ 29 % luchtdebiet (m3/h)
+ 26 % droogsnelheid (g/min)
+ 32 % energie-efficiëntie (g/min)/Wh
- 25 % energieverbruik Wh/(g/min)
Dit betekent prestaties zoals een kapper die nodig heeft met een aanzienlijk lager energieverbruik.

Hier vindt u alle haardrogers met 2000 Watt of meer.

Gewicht

Voor privégebruik is het gewicht niet relevant omdat u uw haar hooguit één keer per dag droogt. Of de haardroger 500 of 700 gram weegt, is niet doorslaggevend. Maar voor de kapper wel. Als u uw haar 10 tot 12 keer per dag droogt na een knipbeurt, zult u tevreden zijn met een lichte föhn.

Volume

Kappers en klanten geven de voorkeur aan stille professionele haardrogers. Ze zijn veel aangenamer in het gebruik.

Ion haardroger voor- en nadelen

Wat doet een ionische haardroger? Haardrogers met ionische technologie verrijken de luchtstroom met ionen. Ionen zijn negatief geladen atomen.
Heb je last van stro-achtig haar dat wild uit je hoofd steekt? Dit is te wijten aan de elektrisch positieve lading van de haarstrengen. Zoals we uit de natuurkundelessen weten, stoten atomen met dezelfde lading elkaar af. De negatief geladen ionen van de haardroger neutraliseren de positieve lading van het haar. Het resultaat is dat je haar niet meer overeind staat.

Nog een voordeel: het haar droogt sneller. De ionen raken het natte haar en verbreken de waterstofbruggen van de druppels in het haar. De moleculen worden afgebroken tot kleinere componenten en de vloeistof verdampt sneller. Bovendien absorbeert je haar het water beter door zijn kleine omvang. Dit resulteert in meer glans, zachtheid en volume.

Het nadeel: Ionische haardrogers zijn duurder omdat de hoogspanningsgenerator in de haardroger die de ionen produceert, geld kost.

Hier vindt u onze haardrogers met ionische technologie

Haardroger met diffuser:

Wat doet een verstuiver? Een diffuser is een hulpstuk van een haardroger dat de lucht beter verdeelt en het haar indirect droogt. Dit leidt tot meer volume of gedefinieerde krullen. De diffuser wordt gebruikt voor krullend of natuurlijk golvend haar. Goede kappersföhns hebben de diffuser en minstens één ondolier mondstuk inbegrepen.

Hier vindt u onze haardrogers met diffuser inbegrepen of als accessoires.

 

Klik hier voor onze haardrogers. Met de uitgebreide filterfunctie vindt u gemakkelijk de haardroger van uw keuze.

Wij bieden haardrogers aan van de volgende merken:

Valera 

Klik hier voor Valera haardrogers

Elchim

Klik hier voor de Elchim haardrogers

Ermila

Klik hier voor de Ermila haardrogers

 

De velden met een * zijn verplichte velden.

Ik heb kennis genomen van de voorschriften inzake gegevensbescherming.

chatImage
Neem contact op met:
Karl-Heinz
Hairstyletools.nl
Karl-Heinz
Hallo, Dank u voor uw interesse in onze producten en diensten. Wij geven u graag advies en horen graag van u.
Welkom bij Hairstyletools. Buiten onze openingsuren kan het zijn dat wij iets langer nodig hebben om uw vraag te beantwoorden.
whatspp icon whatspp icon