snelle levering
Korte levertijd, ca. 3-5 werkdagen
30 dagen herroepingsrecht

Benen scheren voor mannen

Moet ik mijn benen scheren als een man? 

Een vraag die mannen zichzelf stellen. Zien de benen er dan nog mannelijk uit? Waarom je benen scheren? 

Je moet de vraag over het uiterlijk voor jezelf beantwoorden. Het scheren van de benen is praktisch voor ons mannen, vooral voor sporters.
Waarom scheren en trimmen atleten hun beenhaar? Een reden die vaak wordt aangehaald is dat aerodynamica niet echt een rol speelt. Het tijdsvoordeel ligt in het nanoseconden bereik. Dit zal waarschijnlijk anders zijn voor zwemmers of triatleten.
 
Eén reden voor het verwijderen van beenhaar bij mannen is verzorging. Een massage met olie is veel aangenamer zonder haar. Een koele gel na de training/wedstrijd of een voorbereidende gel voor de sessie is veel gemakkelijker in te masseren. 
Haarloze poten zijn zeer nuttig in geval van verwondingen. Racefietsers of schaatsers zijn bekend met grote schaafwonden veroorzaakt door valpartijen op asfalt. Hier kunnen haren in de wond groeien, wat op lange termijn tot zeer onaangename gevolgen kan leiden. Wondverzorging met hydrocolloïdkompressen of iets dergelijks is gemakkelijker en minder gecompliceerd. De pleisters kleven beter en zijn gemakkelijk te verwijderen. 
Goed, we kunnen verduidelijken dat onthaarde mannenbenen praktische redenen hebben. 

Dit brengt ons bij de vraag of mannenbenen geschoren of gewaxt moeten worden? 

Waxen is erg praktisch en het geeft je een paar weken rust. Ik was zelf niet tevreden met waxen. Je verwijdert de haarwortels als je harst. Dat is waarom het haar veel langzamer terug groeit. Het probleem bij mij was echter dat de haartjes bij het teruggroeien graag in de huid groeiden en lelijke puistjes veroorzaakten. Het probleem werd groter elke keer als ik harste of epileerde tot het niet meer mogelijk was. Het kostte twee dermatologen en maanden om mijn benen weer pukkelvrij te krijgen. Ik had ook hetzelfde probleem met epileren.
 
Ik moest me alleen nog scheren. De volgende vraag is:

Welk scheermes is het juiste voor mannenbenen? Wat is de beste manier voor een man om zijn benen te scheren? 

Er zijn twee belangrijke opties: nat scheren of droog scheren. 

Laten we beginnen met nat scheren: 

Welk scheermes is het beste voor het scheren van benen? U kunt kiezen tussen het klassieke systeemscheermes met Gillette Mach3 mesjes, een wegwerpscheermes of een recht scheermes. Wegwerpscheermesjes zijn uit milieuoverwegingen uit den boze. Je produceert veel plastic afval in de loop van een jaar. Beter zijn scheermesjes waarbij je alleen het systeemmesje hoeft te vervangen. Ik zou u aanraden om scheermesjes met 3 mesjes te gebruiken in plaats van scheermesjes met 5 mesjes. De laatste verstoppen gewoon sneller. De ruimtes tussen de mesjes raken snel verstopt met scheerresten. Het scheerapparaat is beter voor het milieu omdat er geen plastic afval is. De messen kosten minder dan 10 cent en zijn onovertroffen goedkoop. Het scheermes vereist echter enige oefening voordat u het kunt gebruiken om de benen van uw atleet te scheren zonder ongelukken.  

Welk nat scheermes je ook kiest, hier lees je hoe je je fietsbenen het best scheert: 

Voorbereiding:
Scheren is alleen mogelijk met kort haar, we hebben het over een paar millimeter. Anders zullen de systeemscheermesjes onmiddellijk verstopt raken. Het scheermes is slechts iets minder gevoelig. Dus als je je benen voor de eerste keer scheert, kort je de haartjes in met een haartrimmer. Gebruik wat u maar bij de hand hebt, of het nu een body groomer, een haartrimmer of een baardtrimmer is. Het is geweldig als het apparaat haar tot 0 mm afsnijdt. Bodygroomers zijn gespecialiseerd in lichaamshaar..
 
Als de mat er af is, gaan we verder met de voorbereiding:
Scheren na een douche of bad is perfect, je (resterende) haar is daarna lekker zacht, je poriën staan open. Als je wilt en het is goed voor je huid, bereid de huid dan voor met een Preshave Öl.
 
Voor het scheren zelf, gebruik scheerschuim. Als u weinig ervaring hebt, gebruik dan scheercrème of scheerschuim voor de gevoelige huid, die uw huid niet mogen irriteren.. 
 
Welk scheermes je ook kiest, gebruik scherpe mesjes. Zodra het scheren begint te trekken, vervangt u het scheermesje of het mesje. 

Nun zur Rasiertechnik für deine Beinrasur: 

  • Scheer eerst met de groeirichting mee
  • Glijd het scheermes voorzichtig en zonder druk van de knokkel. 
  • Het is beter om korte streken te scheren dan lange.
  • Strek of strijk het te scheren gebied recht met uw vrije hand.
  • Spoel het mes na elke slag - dit verwijdert haarresten en schuim.
  • Buig de knie, zodat u de knie kunt scheren zonder ongelukken.
  • Wees voorzichtig op de meest gevoelige plekken, zoals uw knieën of enkels.
 
Verzorging van de benen na het scheren:
Voelen uw benen vreemd glad aan na het scheren? Het is een fijn gevoel. Behandel je benen met een speciale aftershave lotion. Deze verkoelen, verfrissen en desinfecteren je benen. Je zult het geweldig vinden dat er geen lotion of crème op je haar zal smeren.. 

Hoe vaak moet je je benen scheren?

Hoe vaak, dat hangt ervan af. Je scheert alleen het haar. De haarwortels zijn er nog. Je merkt dat ze na een paar dagen weer aangroeien. 
Laat ze niet te lang groeien, anders werkt het scheren niet zo goed. U moet zich één of twee keer per week scheren. 
Let op: Scheer uw benen niet als u open zweren of uitslag op uw benen hebt. 

Tot waar ik mijn benen zou moeten scheren?

Mijn duidelijke aanbeveling is dat als je je gaat scheren, scheer dan je hele been. Ik denk dat al het andere een puinhoop is. Het ziet er niet goed uit als je wel je onderbeen scheert, maar niet je dijbeen. Ten tweede zal uw racefietsbroek of andere korte broek u niet beschermen tegen schaafwonden bij een val. Zoals hierboven beschreven, is wondverzorging veel eenvoudiger. 
Doe het als een man: Als je je benen gaat scheren, doe het dan goed! 

Zijn tatoeages een probleem voor het scheren van benen?

Ook getatoeëerde benen kunt u zonder aarzelen ontharen. Uitzonderingen zijn, natuurlijk, verse tatoeages.  

Wat is de beste manier om je benen nu te scheren? 

Mijn persoonlijke mening, met een droog scheermes. Ik gebruik de Wahl 
Ook hier moet ik me een of twee keer per week scheren. Maar de scheerbeurt is echt probleemloos. Geen snijwonden, geen puistjes of iets dergelijks omdat mijn huid de scheercrème niet verdraagt, geen aftershave lotion nodig. Probeer het gewoon eens. Ik scheer mijn benen al jaren zo. Scheerapparaten op batterijen zijn hier praktisch, ze geven je de vrijheid die je nodig hebt bij het scheren. Een goed combinatie apparaat hier is de Wahl Body Groomer - Grooms Man Battery 
Het apparaat is multifunctioneel en kan worden gebruikt voor scheren en scheren.

En tant qu'homme, dois-je me raser les jambes ?

De velden met een * zijn verplichte velden.

Ik heb kennis genomen van de voorschriften inzake gegevensbescherming.

chatImage
Neem contact op met:
Karl-Heinz
Hairstyletools.nl
Karl-Heinz
Hallo, Dank u voor uw interesse in onze producten en diensten. Wij geven u graag advies en horen graag van u.
Welkom bij Hairstyletools. Buiten onze openingsuren kan het zijn dat wij iets langer nodig hebben om uw vraag te beantwoorden.
whatspp icon whatspp icon